Kunt u de inhoud van deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie.
 
KNKV LinkedIn Twitter Facebook
 
 
Informatiebulletin district Oost   |    8 juni 2017
Website
 
 
Beste Korfballer uit Oost.

U ontvangt hierbij het laatste nummer van 2012. Dit informatie bulletin is voor een groot deel een samenvatting van de clusterbijeenkomsten. Zo leest u over de sportimpuls, de workshops schoolkorfbal, het focusprogramma en het besluit om in het voorjaar de gehele f-competitie te laten experimenteren met de Super-regel!

 

Een informatie bulletin met zeer veel nieuws en informatie die belangrijk is voor de komende tijd. Veel leesplezier!

 

De oostelijke medewerkers van het KNKV en het Districtsbestuur Oost wensen u allen:

 

Goede kerstdagen en een sportief en gelukkig nieuwjaar!

 

 

 
 
Samen naar ledenwinst met “5 voor een (K)5!”
Hoe mooi zou het zijn als we eindelijk na ruim 10 jaar de dalende trend van de ledencijfers doorbreken en er voor zorgen dat we boven de 90.963 leden komen.
Lees verder
Oranje Tour groot succes!
Als vervolg op de succesvolle Oranje Tour van vorig jaar én ter voorbereiding op de World Games, die in juli plaatsvinden in het Poolse Wroclaw, ging het Nederlands team weer de provincie in. Naar kleinere clubs in regio’s waar het topniveau niet altijd om de hoek te bezoeken is. Van Nijverdal, Vianen, Lexmond, Middelburg tot Steenwijk; de selectie van Wim Scholtmeijer trok door het hele land in de maand mei. Ook deze keer was de Oranje Tour weer een groot succes!
Lees verder
Nieuw registratieproces zorgt voor goede en veilige korfbalvelden in Nederland
De algemene kwaliteit en zorgvuldigheid van de aanleg van sportvloeren en -accommodaties in Nederland staan op een hoog niveau. Om het gehele kwaliteitszorgsysteem in stand te houden en te verbeteren, geldt sinds maart 2017 voor aanleg, verbouwing en renovatie van alle gecertificeerde sportvloeren en -accommodaties een nieuw registratie- en beoordelingsproces.
Lees verder
Opleiden en begeleiden binnen de leervereniging
“Synergo heeft als leervereniging een eigen korfbaltrainerscursus. Doordat dit bij Synergo intern kan, is de stap een stuk kleiner om te beginnen aan zo'n cursus en maakt het ook een stuk persoonlijker. Hierdoor heb ik ook veel contact gehad met medetrainers. Met hen heb ik het kunnen hebben over hoe zij de opdrachten deden, hoe zij een trainingsthema aanpakten en welke oefeningen ze hierbij bedachten. Dit was erg nuttig.”
Lees verder
Aan de slag met energiebesparing? Dit is het moment!
PARTNERMAILING - Afgelopen januari hebben diverse korfbalverenigingen subsidie aangevraagd op energiebesparende maatregelen. Sommigen deden het zelf, anderen lieten de subsidieaanvraag over aan SportStroom – de energiepartner van het KNKV. En met succes: in vrijwel alle gevallen werd de subsidie toegekend en kunnen de verenigingen aan de slag.
Lees verder
Inmiddels meer dan vijftig arbitrageproof-verenigingen in Nederland
Steeds meer verenigingen gaan aan de slag om een arbitrageplan op te stellen en uit te voeren, waardoor arbitrage onlosmakelijk is verbonden aan het lidmaatschap van de korfbalvereniging. Op vrijdagavond 2 juni zijn tijdens het “Rondje Nederland” in district Zuid maar liefst vier verenigingen gecertificeerd als arbitrageproof-vereniging.
Lees verder
Servicemeting 2017: hoe tevreden is jouw vereniging en wat zijn jullie behoeften?
Donderdag 11 mei is naar alle besturen van de korfbalverenigingen via het knkv.net adres de Servicemeting 2017 verzonden.
Lees verder
Belangrijk nieuws
Scoren met Schoolkorfbal!
Sportplezier! 5 inzichten
Alles voor startende trainers
Volg je KORFBAL. al op facebook?
Tweet mee met KORFBAL.
Like het KNKV op Facebook
Volg het KNKV op Twitter
Colofon

Het nieuwsbulletin Oost is een gratis uitgave van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en wordt tijdens het korfbalseizoen regelmatig verspreid via e-mail.

Korfbalnieuws en correspondentie betreffende de inhoud van de Nieuwsbrief kunnen worden gestuurd aan: job.van.eunen@knkv.nl

Overname van materiaal uit de Nieuwsbrief is toegestaan mits met duidelijke bronvermelding

 

 

 

 
 
 
  © Koninklijk Nederlands Korfbalverbond 2012 - 2014      |       Afmelden