Kunt u de inhoud van deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie.
Nieuwsbrief Nederlandse Tafeltennisbond 18
Nieuwsbrief 8 november 2013

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief is veel informatie terug te vinden over o.a. het contributievoorstel van het Hoofdbestuur, de ontwikkelingen rondom 'Bestuurlijke Vernieuwing' en de ontwikkeling van de verenigingsbox 'Thuis in Tafeltennis'.

Daarnaast stellen we 11 vragen aan Kees Kamp (o.a. voorzitter van de Scheidsrechterscommissie) en hebben we natuurlijk een nieuwe spelregelvraag en het antwoord op de vorige.

Veel leesplezier!

Sportieve groet,

Nederlandse Tafeltennisbond


DE NTTB TERUG OP KOERS
Het hoofdbestuur (HB) heeft een aantal reacties ontvangen van ongeruste verenigingen en leden op het contributievoorstel 2014/15 en heeft de behoefte om inhoudelijk op een aantal van de genoemde zorgen in te gaan. Tijdens de discussieavond met de bondsraadsleden (BR) en de afdelingsvoorzitters zijn vele van deze argumenten ook uitgewisseld.
NTTB verenigingsbox 'Thuis in Tafeltennis' in de maak
Het creëren en borgen van een veilig sportklimaat waarin ieder verenigingslid zich 'Thuis in Tafeltennis' voelt is een voorwaarde voor een sociaal sterke en aantrekkelijke vereniging. De sleutel voor het creëren van zo'n sportklimaat ligt bij verenigingsbestuurders. De NTTB ondersteun hen hier graag bij en maat daarvoor een verenigingsbox vol handleidingen en goede voorbeelden op velerlei vlakken.
Boekje met tips over sportonderwijs voor kinderen met een handicap in het regulier onderwijs gelanceerd
Kinderen met een handicap zijn in het regulier onderwijs nog lang niet altijd in staat om mee te doen met sport- en beweegactiviteiten. Het boekje ‘Iedereen kan sporten: passend sportaanbod voor het onderwijs’ biedt tips en trics om kinderen wel mee te laten doen.
Schrijf in voor twee GRATIS* bijscholingen praktijkbegeleider
Alle (ervaren) trainers niveau 3 en hoger kunnen deelnemen aan de GRATIS bijscholing 'Praktijkbegeleiders in de sport' die plaatsvinden op zaterdag 16 november 2013 in Zwolle en zaterdag 14 december. Deze bijscholing geldt ook voor behoud van de trainerslicentie.
16e Dag van het Talent een succes, ook met kleine groep deelnemers
Op zondag 3 november werd in de sporthal van het Nationaal Sportcentrum Papendal de 16e Dag van het Talent gehouden. De opkomst was met 60 kinderen niet heel hoog, maar de organisatie vond dat de kinderen niet de dupe mochten worden van het feit dat sommige afdelingen geen deelnemers hadden opgegeven.
Wim van Selling: Bestuurlijke Vernieuwing van de Bondsraad tot aan de vereniging
De NTTB is de laatste jaren druk bezig geweest met het onderwerp 'Bestuurlijke Vernieuwing'. In onderstaand interview licht Wim van Selling (voorzitter van de werkgroep) het een en ander toe over dit onderwerp.
De 11 vragen aan: Kees Kamp
In iedere nieuwsbrief stellen we 11 vragen aan een vrijwilliger of medewerker van de NTTB. Deze keer beantwoord Kees Kamp (voorzitter scheidsrechterscommissie en penningmeester) de vragen.
Spelregels: nieuwe vraag en antwoord op de vorige
Om meer kennis van en inzicht in de spelregels te kweken wordt regelmatig een intrigerende vraag gesteld. Het juiste antwoord vind je natuurlijk in de spelregels, maar ook op de site.
© Nederlandse Tafeltennisbond | Afmelden | Contact
E-mailoplossing van Onsweb