Kunt u de inhoud van deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie.
Nieuwsbrief Nederlandse Tafeltennisbond 18
Nieuwsbrief 10 oktober 2013

Beste lezer,


Het EK tafeltennis nadert langzaam de ontknoping. In het teamtoernooi behaalde de dames een 12de plaats en in het enkelspel zullen er naar alle waarschijnlijkheid drie dames meedoen in de hoofdtabel. En wellicht kan Britt Eerland dit jaar weer een goede prestatie neerzetten in het dubbelspel met Dora Csilla Madarasz. Meer EK nieuws is terug te vinden op de website.


Naast al het topsport nieuws is er nog meer dan genoeg te melden.Zo heeft de NTTB haar contract met TIBHAR verlengd, is Jan Simons het nieuwe Hoofdbestuurslid Wedstrijdzaken a.i. en wordt het A-jeugdranglijsttoernooi van november dit keer in Tilburg georganiseerd.


Kijk als vereniging ook eens naar de mogelijkheden van de regiobijeenkomsten en de workshops 'Sportief besturen'. Er is meer dan genoeg nieuws terug te vinden in deze nieuwsbrief, dus lees deze eens rustig door.


Veel leesplezier!


Sportieve groet,


Nederlandse Tafeltennisbond


Jan Simons nieuw Hoofdbestuurslid Wedstrijdzaken a.i.
Het Hoofdbestuur van de NTTB is verheugd een opvolger voor Hans van Haaren te hebben gevonden. Jan Simons (56) is door het Hoofdbestuur benaderd voor de positie van Hoofdbestuurslid Wedstrijdzaken en heeft daarop positief gereageerd. Jan Simons zal per direct de functie a.i. aanvaarden en zal in de Bondsraadsvergadering van 23 november a.s. worden voorgedragen voor de functie.
Regiobijeenkomsten voor verenigingen
Vorig jaar zijn er succesvol zes regionale bijeenkomsten georganiseerd om de verenigingen te informeren over de laatste projecten en ontwikkelingen die er zijn betreffende het werven van leden en het creëren van een positief klimaat binnen de vereniging. Ook de komende maanden worden er zes regionale bijeenkomsten georganiseerd, met daarin aandacht voor het lokaal aanbieden van sportaanbod, jeugdbeleid en jeugdontwikkeling en het programma Naar een Veiliger Sportklimaat. Schrijf je nu in voor één van de bijeenkomsten.
Sportief Besturen, iets voor uw vereniging?
In oktober en november wordt op twee locaties de workshop ‘Sportief Besturen’ georganiseerd. Iedere vereniging is van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop.
A-jeugdranglijsttoernooi van november dit jaar in Tilburg, uitnodigingen verstuurd
Het A-jeugdranglijsttoernooi in november, dat de laatste jaren gespeeld werd in Berkel en Rodenrijs, zal dit jaar plaatsvinden in Tilburg. Het toernooi zal op zondag 17 november worden gespeeld, de sluitingsdatum voor inschrijving is bepaald op 21 oktober.
Ronald Kramer nieuwe president ETTU
NTTB-voorzitter Ronald Kramer (59) is zaterdag 5 oktober tijdens het ETTU-congres in het Oostenrijkse Schwechat (bij Wenen) gekozen tot nieuwe ETTU-voorzitter.
NTTB verlengd contract met TIBHAR
Onlangs verlengde de NTTB en TIBHAR hun samenwerking voor vier jaar, tot de zomer van 2017. Met deze verlenging is in de komende jaren een vaste ondersteuning voor selecties en evenementen gegarandeerd.
Opleiding Tafeltennistrainer 3 gestart in Utrecht
Dinsdag 8 oktober jongstleden is de opleiding Tafeltennistrainer 3 gestart met 12 enthousiaste deelnemers bij SVE in Utrecht. Deze opleiding wordt verzorgd door de docenten Jacob ten Have en Rob Koggel.
Inschrijving Table Stars the Battle geopend!
Vanaf dinsdag 1 oktober is het mogelijk om de teams in te schrijven voor Table Stars the Battle. Op zondag 2 maart staat het Landstede Sportcentrum in Zwolle, naast de NK tafeltennis, in het teken van de landelijke finale van het scholenkampioenschap. 32 Teams strijden mee om de titel van de tweede editie.
Bettine Vriesekoop leest en tafeltennist met kinderen in Nieuwe Kerk
Op de voorlaatste dag van de Kinderboekenweek, zaterdag 12 oktober om 15.00 uur, zal Bettine Vriesekoop in De Nieuwe Kerk een balletje slaan met kinderen en aan de tafeltennistafel vertellen over Kleine Ming en de gouden krekel, haar allereerste kinderboek. Voor alle kinderen staan vanaf 14.00 uur in de Nieuwe Kerk tafeltennistafels én speciale iPONG-tafels klaar.
© Nederlandse Tafeltennisbond | Afmelden | Contact
E-mailoplossing van Onsweb