Kunt u de inhoud van deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie.
Nieuwsbrief Nederlandse Tafeltennisbond 15
Editie 15 - 29 augustus 2013

Beste lezer,


De zomervakantie is voor vrijwel iedereen ten einde. Dit betekent dat het nieuwe tafeltennisseizoen weer voor de deur staat. Voor Li Jiao en Linda Creemers is het seizoen zelfs al (goed) begonnen, afgelopen weekend speelden zij in Tsjechië het eerste toernooi van het seizoen.


Op het bondsbureau hebben we tijdens de zomer natuurlijk niet stilgezeten. Het resultaat is een goed gevulde nieuwsbrief met daarin allerlei nieuws. Zo is er aandacht voor de Paralympische talentdag in oktober, worden er cursussen ‘Besturen met een visie’ aangeboden en zijn er enkele belangrijke wijzigingen voor de jeugdranglijsttoernooien.


Daarnaast kijken we terug op een succesvolle Table Stars periode, nemen we afscheid van Barry Wijers als combinatiefunctionaris in Rotterdam en worden er diverse opleidingen aangeboden. Op het Bondsbureau verwelkomen we in de komende periode een groot aantal stagiaires, twee daarvan worden in deze nieuwsbrief voorgesteld.


We sluiten af met een interview met Joke Wijker, zij kreeg het estafettestokje van Hans van Haaren. Ook in de komende nieuwsbrieven zullen interviews met belangrijke vrijwilligers voorbij komen. Vanaf de volgende nieuwsbrief zal er ook weer een nieuwe spelregelquiz gestart worden.


Veel leesplezier!


Sportieve groet,


Nederlandse Tafeltennisbond


Goud in dubbelspel Tsjechische Open voor Linda Creemers en Li Jiao
Linda Creemers en Li Jiao zijn het nieuwe tafeltennisseizoen goed begonnen met de eerste plaats in het damesdubbelspel tijdens de Tsjechische Open.
Zilver voor Li Jiao in enkelspel Tsjechische Open
Li Jiao was in Tsjechië niet alleen succesvol in het dubbelspel. Ook in het enkelspel deed zij het erg goed en kwam tot de finale!
Belangrijke wijzigingen Jeugdranglijsttoernooien
Sinds 1 juli 2013 bestaan er geen C- en D-licenties meer. Tegelijkertijd vinden er enkele wijzigingen plaats in de toernooien, die voorheen bekend stonden als de C en D-Jeugdranglijsttoernooien.
Voorbeschouwing eerste seizoen vernieuwde eredivisie
Zaterdag 31 augustus barst het eredivisiegeweld weer los. Fürst/Lybrae Heerlen en Dozy Den Helder bijten het spits af in de vernieuwde eredivisie. We kijken vooruit naar de eerste wedstrijden en zetten op een rij wat er allemaal gebeurd is tijdens de 'zomerstop'.
Paralympische Talentdag dit jaar op 5 oktober
Op zaterdag 5 oktober 2013 wordt op het Papendal Sportcentrum in Arnhem, voor de vijfde keer de Paralympische Talentdag georganiseerd. Tijdens de dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt er met je besproken wat je aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.
Drie cursussen ‘Besturen met een visie’ van start
Vanuit het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ mag de NTTB in 2013 op 5 locaties ‘Besturen met een visie’ aanbieden. Vanaf oktober starten 3 cursussen op verschillende locaties in het land.
Deelnemers onverdeeld enthousiast over Table Stars
De NTTB blijft vol inzetten op het werven van jeugdleden. De resultaten zijn er immers ook naar. In drie jaar tijd groeide het aantal jeugdleden onder 13 met 152%. Dankzij de inzet van verenigingen op scholen en dankzij het gebruik van Table Stars.
Barry Wijers stopt als combinatiefunctionaris Rotterdam
Barry Wijers heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Dit betekent dat hij na 3 jaar stopt als combinatiefunctionaris tafeltennis in Rotterdam. Dankzij de inzet van Barry groeide het aantal jeugdleden in Rotterdam enorm. Barry bedankt!
Twee nieuwe gezichten bij Sport- en Productontwikkeling
De afdeling Sport- en Productontwikkeling van het bondsbureau in Zoetermee mag zich verheugen op de komst van 2 stagiaires: Patrick Oeij en Maxime Welten.
Aanbod opleidingen TT2 en TT3 najaar 2013
Elk jaar organiseert de NTTB opleidingen door heel Nederland die starten in het najaar. In vrijwel elke afdeling start een opleiding TT2. Daarnaast zijn er ook enkele TT3 locaties.
De 11 vragen aan: Joke Wijker
Ook na de zomer blijven we het estafettestokje voor 'de 11 vragen aan' doorgeven. Dit keer stellen we de vragen aan Joke Wijker, voor veel jeugdleden geen onbekende.
© Nederlandse Tafeltennisbond | Afmelden | Contact
E-mailoplossing van Onsweb